Wereld Malaria Dag

Wereldwijd krijgen 247 miljoen mensen malaria en zelfs meer dan 600.000 mensen overlijden aan malaria. In het ziekenhuis dat onze stichting bouwt in Guinee kunnen wij mensen met malaria snel de juiste behandeling bieden. Maar dan moet het ziekenhuis wel echt opengaan! De vijf gebouwen zijn al bijna klaar maar de binnenkant van het ziekenhuis moet ook nog worden afgemaakt; deuren, ramen, vloeren, stucwerk, licht e.d. en daarvoor heeft de stichting nog een laatste financiële boost nodig.

Zelf bleek ik afgelopen zomer na terugkeer van onze reis naar het project in Guinee door zo’n ellendig beest gestoken te zijn, maar door snel te starten met medicatie kon erger worden voorkomen. In de dorpen rondom het project hebben de mensen geen toegang tot (preventieve) medicatie, maar ze hebben wel zo hun eigen manieren om zoveel mogelijk te voorkomen dat ze gebeten worden. Als dat toch gebeurt, is het belangrijk dat de ziekte snel wordt herkend en ook zij direct met medicatie kunnen beginnen. Het ziekenhuis gaat ook voor de behandeling van malaria een belangrijke rol spelen.

Help jij mee om het laatste stukje gerealiseerd te krijgen zodat het ziekenhuis echt geopend kan worden? Dan zorgen wij er samen voor dat de Guineeërs, net als wij, toegang tot een ziekenhuis én medische behandeling krijgen?

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte
van de laatste ontwikkelingen in Bakasso Guinee.