Hoe herken je echt vruchtbare grond?

Rondom het project van Stichting Bakasso in Guinee (de bouw van een ziekenhuis) ligt ook enorm groot stuk eigen land. De grond is daar zo vruchtbaar, dat alles wat je daar plant binnen een paar weken al hard begint te groeien. Laat letterlijk een zaadje vallen en een even later zie je het al uit de grond omhoog komen. Naast de palm- en cashewbomen die er al een paar jaar staan, is ook gestart met aanplanten van citrusfruitbomen en het aanleggen van moestuinen (o.a. casave, maniok, aardappel, kruiden, wortel). Er is zoveel ruimte dat is begonnen met het aanplanten van een bananenplantage.

Wij vinden het belangrijk dat het project bijdraagt aan het versterken van de positie van de lokale bevolking en zij verzorgen dan de tuinen. Zij hebben dan werk en inkomen en daarnaast kunnen zij zelf(s) ook de vruchten plukken. Deze onbespoten en gezonde groenten en vruchten van eigen bodem zijn natuurlijk ook bestemd voor de patiënten die in het ziekenhuis gaan verblijven.

Hoe je kunt zien dat de grond echt enorm vruchtbaar is?  Dat zie je in de video die wij afgelopen zomer tijdens onze reis naar Guinee hebben gemaakt.

Vind je het leuk ons project te blijven volgen?  Schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg ons via de sociale media.  Het is natuurlijk nog mooier als je ons project met een maandelijkse kleine bijdrage wilt steunen.

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte
van de laatste ontwikkelingen in Bakasso Guinee.