'Iedereen gelijke kansen'

Bouwen aan een gezonde, zelfredzame en toekomstbestendige samenleving

Wij hebben meer grootste toekomstplannen. De basis is een goed ingericht ziekenhuis met goede personele bezetting van lokale professionals. Daarnaast is er nog meer nodig om een mooie toekomst vorm te geven. Lees meer over onze ambities.

Verblijfshuis

Een verblijfshuis voor een gezonde en hygiënische bevalling en nazorg.

Economie

Gezond werk & ondernemen. Banen en ondernemerschap.

Onderwijs

Gezond en veilig onderwijs & zelfontwikkeling

Voeding

Gezonde voeding,
water & leefomgeving.

1. Verblijfshuis voor de kraamvrouw

Veilige bevallingszorg op een hygiënische en rustige plek

De eerste dagen na de bevalling zijn namelijk het gevaarlijkst voor de kraamvrouw en een hygiënische omgeving is belangrijk om infecties te voorkomen.

Het verblijfhuis biedt een plek aan vrouwen die bijna moeten bevallen  een paar dagen voor en ook na de bevalling verblijven. Wanneer er tijdens de bevalling complicaties optreden, kan er direct gereageerd worden en als het nodig is in het ziekenhuis een keizersnede worden uitgevoerd.

Het geeft de vrouwen ook de rust om een paar dagen te herstellen en de laatste medische controles te ondergaan, voordat ze met de hun pasgeboren baby naar hun dorp terugkeren. 

2. Gezond werk en ondernemen

Betaald werk en ondernemerschap stimuleren

Veel mensen zijn werkloos. De opening van het ziekenhuis levert fatsoenlijke banen en inkomsten in en rondom het ziekenhuis. 

Voor particuliere initiatieven, van degenen die een eigen bedrijfje willen starten, wordt een microkredietsysteem opgezet. Zodra hun initiatieven succesvol zijn, nemen zij weer andere mensen in dienst of huren ze in.

En zo begint de lokale  economie op gang te komen.

3. Veilig onderwijs

Veilig onderwijs, opleidingen &  zelfontwikkeling

In afgelegen gebieden lopen kinderen vaak ver om op school te komen, soms wel anderhalf uur. De bouw van een basisschool dichtbij het ziekenhuis is veiliger en beter bereikbaar voor de kinderen.

Daarnaast geeft een school voor vakgericht (medisch) onderwijs jonge mensen een goede start voor de toekomst. 

4. Gezonde voeding

Gezonde voeding, schoon water en een gezonde leefomgeving

Gezond voedsel van eigen bodem is niet alleen voor de  patiënten in het ziekenhuis, maar ook voor de mensen uit de dorpen belangrijk. Rondom het project is veel vruchtbare grond beschikbaar, waarop al groenten wordt verbouwd en waar bananen-, ananas- en citrusbomen zijn aangeplant. Inmiddels lopen er ook al koeien, schapen en kippen rond. 

(Op de foto zijn de vrouwen bezig met het persen van de palmboompitten.) 

Doneer!

Bouw mee aan het ziekenhuis in Guinee en samen zorgen wij voor toegang tot gezondheidszorg voor de Guineeërs.