‘Latten op maat gemaakt’

Bij het ziekenhuisproject van Stichting Bakasso in Guinee staan nog twee verpleeggebouwen te wachten op een dak. Goed nieuws: Daarmee wordt deze week gestart. Zodra alle vier de gebouwen voorzien zijn van een dak, wordt begonnen om ook de binnenkant helemaal af te maken.

Voor het aankopen van het benodigde houtwerk voor de dakconstructie ben je in Nederland afhankelijk van de grote bouwmarkten.

In Guinee kunnen ze het dichter bij huis zoeken.  Bij ons project ligt namelijk een groot stuk eigen bos waar wel een paar bomen tussenuit konden.

Om de latten op maat te zagen, hebben ze in Guinee zo hun eigen manier. Namelijk gewoon met een kettingzaag. Ik ben iedere keer weer verbaasd hoe de Guineeërs bij gebrek aan de juiste spullen, overal een oplossing voor weten te vinden.

Alle werkzaamheden worden altijd uitbesteed aan de mensen die rondom het project wonen, want op deze manier kunnen wij naast de komst van het ziekenhuis ook bijdragen aan de lokale economie en werken aan een toekomst van financiële zelfstandigheid voor de Guineeërs.

Wil je meer te weten komen over de bouw van het ziekenhuis en misschien de bouw steunen Kijk op: https://bakasso.org/

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte
van de laatste ontwikkelingen in Bakasso Guinee.