Stichting Bakasso (Guinee)

“Werken aan een gezonde
en zelfredzame toekomstbestendige samenleving”

Onze toekomstplannen

De bouw van het ziekenhuis is de eerste stap in de richting van een 

aanzienlijke verbetering van de levensomstandigheden.

Onze toekomst richt zich ook op de realisering van de onderstaande vier gebieden. 

1. Verblijfhuis voor een gezonde en hygiënische bevalling

IMG-1112-groep-vrouwen-met-babies.jpg

De eerste dagen na de bevalling zijn het gevaarlijkst voor de vrouw en een hygiënische omgeving is cruciaal om infecties te voorkomen.

Een te bouwen verblijfhuis, waar zwangere vrouwen een paar dagen voor en na de bevalling kunnen verblijven kan die risico’s tot een minimum beperken. Het geeft hen ook de rust om een paar dagen te herstellen en de laatste medische controles te ondergaan, voordat ze met de hun pasgeboren baby naar de dorpen terugkeren. 

Bij complicaties zijn de arts en het ziekenhuis in de buurt en kan indien nodig een keizersnede worden uitgevoerd.

Fatim met baby op rug

2. Gezond werk & ondernemen

Veel mensen zijn werkloos. De opening van het ziekenhuis levert fatsoenlijke banen en inkomsten. 

Voor particuliere initiatieven van degenen die een eigen bedrijfje willen starten, zullen wij een microkredietsysteem opzetten. Zodra deze initiatieven succesvol worden, gaan zij ook weer andere mensen inhuren.

P1070463 man takken hakken

3. Gezond onderwijs & zelfontwikkeling

In afgelegen gebieden moeten kinderen vaak ver lopen om op hun school te komen. Soms wel anderhalf uur. De bouw van een basisschool dichtbij het ziekenhuis is veiliger voor de kinderen en dichterbij.

Een school voor vakgericht (medisch) onderwijs geeft jonge mensen een goede start voor de toekomst. We kunnen dan aansluiten bij bestaande initiatieven voor gezondheidspreventie en onderwijsprojecten

4. Gezonde voeding,
water & leefomgeving

P1070887

De patiënten in het ziekenhuis en de mensen uit de dorpen moeten kunnen vertrouwen op gezond voedsel van eigen bodem. Rondom het project is veel vruchtbare grond beschikbaar, waarop groenten kan worden verbouwd en waar bananen- en ananasbomen worden aangeplant. (Op de bovenstaande foto zijn de vrouwen bezig met het persen van de palmpitten.) Inmiddels lopen er ook al koeien, schapen en kippen rond. 

2 cows
palmplantage
Switch Languages